neděle 17. března 2019

Koh Lanta - opět na ostrově

Krabi je pouze přestupní stanicí. Většina turistů nechce zůstat ve městě, zvláště když se denní teplota pohybuje nad třiceti stupni celsia a hlavně když se v blízkém okolí nachází tak obrovské množství ostrůvků, kde se dá trávit čas mnohem lépe. Moje krásná slečna někde slyšela, že prý ostrov Koh Lanta je fakt pěkné místo, takže vyrážíme tam.


Dvě hodiny v mini vanu a už čekáme na trajekt, který spojuje pevninu s ostrovem. Ještě donedávna bylo tohle místo výsadou jen dobrodruhů, bez elektrického proudu, s ubytováním v podobě provizorních přístřešků se starou matrací na zemi a s přehršlem barů nabízejících magic coctails - kokteily z kouzelných houbiček. Časy se ale mění. Pro místní ekonomiku jsou mnohem výhodnější rodiny s dětma, než banda zfetovaných hippíků. Elektřinu nataženou po celé pláži, namísto chatrných chýší hotelové komplexy a většina barů prodávajích halucinogeny proměněny v restaurace s nabídkou western food.


Jenže Koh Lanta má tu výhodu, že je fakt velká a že typičtí dovolenkáři osídlili hlavně severní část ostrova, tu jižní nechali i nadále napospas cestovatelům s krosnou místo kufru.


Rád bych se pochlubil nějakým dobrodružstvím z Koh Lanty, ale kromě toho, že jsem jednou píchl půjčený skútr, se nic zapamatování hodného nestalo. Prostě ostrovní klasika, spánek do odpoledne, lehký oběd u silnice, pivko na pláži, večerní rozjímání nad životem a noční shánění dalšího piva...

Žádné komentáře:

Okomentovat