sobota 13. dubna 2019

Strach a hnus v Kuala Lumpur

KL je nejrychleji se rozvíjející metropolí v jihovýchodní Asii. Jenže to přináší i stinou stránku, přičemž ta druhá tvář města je neméně zajímavá než ta první, plná mraodrapů, nablískaného pozlátka a bazénů s výhledem na Petronas Towers.


Prostituce a sex byznys je spojován hlavně s Thajskem. Malajsie je muslimská země, jejíž náboženství udává směr i jejím zákonům. A tak kromě drahého alkoholu, na který je uvalena ohromná daň, zakazuje i prostituci, nevěstince a celkově prodejný sex. Jenže v realitě je vše trochu jinak.


Kuala Lumpur pomalu ale jistě přebírá dominantu nejstaršího řemesla a stává se sexuální destinací číslo jedna v jihovýchodní Asii. Vše začali za druhé světové války Japonci, kdy při okupaci chtěli zabránit svým vojákům v znásilňování místních a založili pro ně bordely kde si mohli v klidu užít aniž by se dostali do křížku s obyvateli. Tyto místa jsou sice dnes nelegální, nadále však velmi běžná.


Mnoho z žen je z Číny, Indie nebo Afriky. Ve čtvrti Chow Kit, kde jsme zrovna bydleli my, je jeden z mnoha Kuala Lumpurských red light districtů. Levné prostitutky se dají koupit už za 20 ringgitů (přiblilžně sto deset korun), ale na svojí cenu i vypadají. Kromě nich se stal Chow Kit i místem pro ladyboye, když jsem se vracel na hotel sám bez své krásné spolucestovatelky, musel jsem je doslova od sebe odhánět.


Samozřejmě že kromě těchto žen, které jsou ke šlapání chodníku spíš přinuceny okolnostmi a vydělávají si jen tak tak aby vůbec přežily, je v KL i mnoho luxusních nevěstek lásky. Ty se zase objevují v těch lepších a dražších barech. V praxi to chodí tak, že jí člověk koupí drink a pak se společně dohodnou na ceně.


Osobně jsem viděl o mnoho více těch opravdu levných holek než těch fancy, ale to bude nejspíš čtvrtí, kde jsme bydleli. Každopádně bezdomovců bylo plno všude. Nějaká místa byla dokonce tak přervaná, že dostane-li se tam na ulici někdo nový, nemá už ani místo kde by ulehl. S tím se pojí i nepořádek, šváby a obrovské krysy běhající úplně všude.
Samozřejmě nesmí chybět drogy. I když je Malajsie k drogám ještě o hodně přísnější než Thajsko a běžně tu za tento prohřešek padají tresty smrti, neznamená to, že by se nefetovalo. Na marihuanu jsem narazil v Malajsii celkem třikrát, a to bez toho aniž bych jí jakkoliv vyhledával. Tvrdší drogy jsem neviděl, ale při procházení některých nedoporučovaných míst v KL nebylo pochyb, že ti válející se lidé po zemi jsou sjetí.


Mno, a v tomhle kouzelném městě naše dovolená končí. Ale to neznamená, že končí i dobrodružství. Moje líbezná družka nasedá na letadlo, ale sama. Já se vydávám domů vlakem...

Tak už i do Malajsie dorazil Bitcoin. Soukromá klinika, která přijímá mimo jiné platby v BTC

Žádné komentáře:

Okomentovat