středa 24. září 2014

8. den: Couchsurfing



Je tomu pár let co jsem domů přivedl dva kluky, Piera a Clima. Požádal maminku aby je nakrmila a dala jim čisté povlečení. Nejprve se začala vyptávat jich, co jsou vlastně zač, když zjistila že francouzi česky asi nepromluví, otázky šly na mou hlavu. A tak se poprvé moje rodina seznámila s Couchsurfingem.

Couchsurfing to je taková sociální síť pro cestovatele. Pamatuji si, jak mi jako malému rodiče vtloukali do hlavy větu Nikdy nemluv s cizím člověkem!, kterou ale musí každý Couchsurfer zapomenout hned na prvním místě. Jak to vlastně celé funguje? Jednoduše. Každý má doma gauč, na kterém se sice přes den válí, ale v noci zůstává nevyužit. Není proto lepší volby, než ho nabídnout nějakému potulnému baťůžkáři. Ten bude rád, že ušetřil za ubytování, navíc u Vás v ledničce najde i něco na zub a to hlavní, získá společnost místního, kterou si nemůže koupit ani v tom nejpřepychovějším hotelu.
A co z toho všeho máte Vy? Krom příjemného parťáka také šanci sami využít tuto službu. Což se dost hodí. Neznám nic lepšího než po týdnu chůze dojít k podobně laděnému človíčkovi, který už čeká s připravenou večeří a začne házet do placu jednu cestovatelskou historku za druhou.

Více na www.couchsurfing.org

Žádné komentáře:

Okomentovat