sobota 14. prosince 2013

Litva: Nejkrásnější vánoční stromeček

Vánoční čas nadešel a s ním i kromě nesmírného utrácení za dárky, které nám jistě udělají nemalou radost, je na řadě i další kratochvíle tohoto kouzelného času. Vybrat ten nejkrásnější vánoční stromeček. Poměřovat velkolepost stromu, který Vaše město přichystalo, se stalo už nedílnou tradicí. Dost to připomíná pánské sprchy po tělocviku, kdy si kluci navzájem měří svojí chloubu. Ten s tím největším je pak za borce, úspěch mu to však v žádném případě nezaručí. Stejně jako krása ozdobeného jehličnanu. Můžete sice pak před ostatními machrovat že Vaše město utratilo za ten kýč uprostřed náměstí nejvíce peněz, jiný reálný užitek však neuvidíte.
V Litvě jsou na tom stejně jako u nás. Tradičně se o prvenství pere hlavní město Vilnius s kulturním Kaunasem. Předhánějí se co to jde, vymýšlí ty nejbláznivější nápady jak zviditelnit právě tu svou dřevinu, nakonec jim to je ale houby platné, jelikož ocenění tradičně přebýrá Klaipėda. Mno, nejhezčí stromeček bychom tedy měli, s fotkou se ani neobtěžuju, jistě si všichni umíte představit tu přezdobenou pohádkovou nádheru.
Jak by to ale dopadlo, kdyby byla vypsána soutěž o nejhorší vánoční strom? I v tomto má Litva letos jasno, zajisto by to vyhrál Panevėžys, jemuž hlavní dekoraci ožrali dinosauři...

Zdroj: demotyvacija.lt



Žádné komentáře:

Okomentovat