čtvrtek 28. února 2019

Hua Hin - královský resort

Bangkok je fakt super město, ale těch věcí co tam dělat... Člověk si zkrátka ani na chvilku neodpočine, po rozpálených ulicích ve třiceti stupňovém vedru už se mu více chodit nechce, a vylehávat na pokoji, který je podobně špinavý jako celé město, to také není ono.


Balíme svých pár švestek a jdeme na vlakové nádraží. Cílem je jih, nejlépe někde u moře. Jako dobrá volba se jeví Hua Hin, přímořské městečko s ani ne padesáti tisíci obyvateli, které si kdysi vybral král jako své letní sídlo. Malá zapadlá díra, kde je dostatek možností pro turisty (hotely, restaurace, přístupné pláže) ale zároveň není až tak moc zajímavé, aby zde byl nával lidí ze západu. Idelání pro načerpání sil před další cestou.

Největší zajímavostí města je hlavní nádraží
Zdroj: http://huahinjapan.com/en/index.php

Večer si to takhle promenádujeme ulicema a hledáme bar, kde by ani jednomu z nás nevadilo strávit nějaký čas. V jedné z vedlejších uliček je taková menší, ale o to útulnější knajpa. Čtyři barovky, na nich čtyři běloši, kulečník a tenhle interiář vyplní prostor tak dokonale, že na nic dalšího místo nezbývá. Hosté usrkávající svá piva se nám představují. Důchodci z Austrálie. Hua Hin se pro ně stal dokonalým místem k životu. Pro ně je tu vše téměř zadarmo, všichni je tu mají rádi, přes den se poflakují na pláži a po západu slunce okupují tento bárek. Už mám jasno, až budu starý, chci být australský důchodce žijící v Hua Hinu. Kulečníkový match jsem s nima samozřejmě prohrál...

Chang, nejznámější thajské pivo

Několik poznatků na závěr:
  • Thajský baht (THB) je zdejší měnou s kurzem 1 THB = 0,71 CZK
  • Téměř nikde se nedá platit kartou, a když už jí na nějakých větších místech přijímají, účtují si poplatek 3 %
  • Všechny výběry z bankomatu jsou zpoplatněny částkou 220 bhatů (156,- korun)


Žádné komentáře:

Okomentovat